شهيد مطهري
معرفی وبلاگ
  • شهید مطهری، مرتضی مطهری، استاد شهید مطهری، استاد مرتضی مطهری، استاد شهید مرتضی مطهری، motahari ،morteza motahari
لوگوی دوستان
    شهید مطهری
    موسسه تبیان
صفحات وبلاگ
1. نامه خود به پدر بزرگوارش را با خطاب «روحى فداك» (جانم فداى تو باد) آغاز مي‏نمود. 2.(*استاد سه شب قبل از شهادت، پيامبراكرم‏صلى الله عليه وآله وسلم را در خواب مى‏بيند در حالى كه استاد در كنار امام خمينى ايستاده بودند. پيامبر پس از روبوسى با امام، استاد را در آغوش گرفته و لبهاى ايشان را مى‏بوسند.*)  (ناقل اين خاطره كه همسر استاد هستند فرموده‏اند:) من گفتم: ان‏شاءاللّه پيامبر گفته‏هاى شما را تأييد كرده‏اند. و استاد فرمود: «مطمئنّم به زودى اتفاق مهمّى براى من رخ مى‏دهد.» 3. شاگرد يكى از عرفا دقيقاً همزمان با شهادت استاد (ساعت 11 شب) در خواب مى‏بيند قبرى را نشان مى‏دهند و مى‏گويند: زيارت كنيد. مى‏پرسد: قبر كيست؟ مى‏گويند: قبر آقاى مطهرى است. بعد ايشان را عروج مى‏دهند و به جاى وسيعى مى‏برند. در آنجا تخت نورانى‏اى را نشان مى‏دهند كه بسيار زيبا بوده و عده‏اى دورش مى‏گشته و صلوات مى‏فرستاده، مى‏گفتند: اين، جاى اولياءاللّه است. و در همين وقت آقاى مطهرى وارد شده، روى آن تخت مى‏نشيند و مى‏گويند: «از خدا يك مقام عالى مى‏خواستم، به من مقامى متعالى عنايت فرمود.» 4. استاد بارها به دانشجويان مى‏گفتند: «دانشگاه به منزله مسجد است. سعى كنيد بدون وضو وارد دانشگاه نشويد.» و خود نيز به يكى از دانشجويان گفته بودند: «من هيچ وقت بدون وضو وارد كلاس نمى‏شوم.» 5. حدود 45 سال پيش در اوّلين جلسه‏اى كه در كلاس درس نهج البلاغه استاد حاضر شدم، توصيه زيادى براى نماز شب كردند و متذكّر شدند كه يكديگر را در نماز شب دعا كنيم. بعد گفتند: «من از شما مى‏خواهم كه دعايى كه در حقّ من مى‏كنيد، اين باشد كه من با شهادت از

استاد مطهري رحمه الله سرا پا در عشق به اسلام و دفاع از ارزش‏هاي اسلامي مي‏سوخت. او قبل از اينكه عالم يا معلم خوبي باشند، انساني معتقد، با ايمان و با تقوا بود. اعمال و رفتار وي دقيقا مصداق كامل «ان صلاتي و نسكي و محياي و مماتي لله رب العالمين‏» ; «نماز و تمام عبادات من، و زندگي و مرگ من، همه براي پروردگار جهانيان است.»

شهيد مطهري رحمه الله چون تمام كارهايش را براي خدا انجام مي‏داد، هيچ گاه به دنبال شهرت نبود. فرزند ايشان در مورد اخلاص استاد مطهري رحمه الله مي‏گويد: «عنوان هميشگي نويسنده بر روي كتاب‏هايشان «مرتضي مطهري‏» بود و اجازه نمي‏دادند كلمه‏هايي مثل استاد و غيره قبل از اسمشان آورده شود. از شهرت به شدت پرهيز داشتند. با اينكه تشكيل دهنده هسته مركزي شوراي انقلاب بودند، در روزنامه‏ها چندان نامي از ايشان آورده نمي‏شد، و وقتي از ايشان مي‏پرسيديم كه: «چرا اسمي از شما نيست و از اكثريت دست‏اندركاران انقلاب كم و بيش نامي هست؟»

ايشان مي‏گفتند: «من كاري را كه بايد انجام بدهم، انجام مي‏دهم. هرچه نامم كمتر مطرح شود، آسوده‏ترم. سعي من بر اين است كه در غير موارد ضروري در اجتماعات عمومي مطرح نشوم.»

يكي از علل توفيقات استاد مطهري رحمه الله پرهيز از افراط و تفريط در امور زندگي و مسائل اجتماعي و سياسي بود. حجت الاسلام والمسلمين مصطفي زماني در اين باره مي‏گويد: «استاد بزرگوار ناگزير بودند از يكسو، با افكار تند و افراطي - كه معتقد بودند بايد خيلي سريع حتي زودتر از تصميم امام خميني رحمه الله انقلاب پياده شود - مقابله كنند و آنان را از تندروي باز دارند; و از سوي ديگر ناگزير بودند; با افكار انحرافي، التقاطي و استعماري كه با رنگ‏هاي گوناگون خودنمايي مي‏كردند، به خالفت‏برخيزند و از طريق جرايد، سخنراني، تدريس و نشر كتاب به وظيفه خود عمل كنند. استاد [مي] گفتند: «نمي‏شود واقعيت‏ها را منكر شد. وقتي حضرت امام سفارش به وحدت همه مراجع و طلاب و دانشگاهيان مي‏كند، چرا ما كاسه داغ‏تر از آش شويم و اين و آن را بكوبيم؟ اين كوبيدن‏ها مخالف نظر حضرت امام خميني است.»

استاد مطهري رحمه الله عالمي ساده ‏زيست و آزاده بود. او نزد ارباب زر و زور خضوع نمي‏كرد و تسليم كسي نمي‏شد. تا امكان داشت‏به كسي اظهار حاجت نمي‏نمود. در جمع مال و ثروت دنيا حريص نبود و در دوران طلبگي به كلي نسبت‏به آن بي‏اعتنا بود. او مي‏گفت: «من براي جمع ثروت، فرصت‏هايي را از دست داده‏ام كه شايد در نظر ديگران به يك نوع ديوانگي و جنون شبيه‏تر بوده است.»

استاد مطهري در صرف غذا بسيار ساده و قانع بود. آقاي غلامحسين وحيدي يكي از كارمندان دانشكده الهيات كه مدتي با شهيد مطهري رحمه الله همراه بوده است، مي‏گويد: «استاد مطهري رحمه الله اتاقي كوچك و بسيار ساده در كنار اتاق شوراي دانشكده داشتند. استادان دانشكده وقتي جلسه‏اي داشتند و يا ورقه‏هاي امتحاني را تصحيح مي‏كردند، تا ساعت‏ سه بعداز ظهر در همان اتاق شورا مي ‏ماندند و از سوي دانشكده براي آنان ناهار و نوشابه و ميوه مي‏آوردند. اما استاد مطهري رحمه الله وقتي ظهر مي‏شد، به اتاق خودشان تشريف مي‏بردند. هميشه مقيد بودند اول نماز بخوانند، سپس ناهار مختصري كه معمولا نان و پنير و يا نان و انگور بود و از منزل همراه مي‏آوردند، صرف كنند.

استادان و مسؤولان دانشكده، اصرار مي‏كردند كه استاد مطهري رحمه الله به اتاق شورا بروند و از ناهار دانشكده كه مثلا چلوكباب برگ و غيره بود، صرف كنند; استاد قبول نمي‏كردند و عذر مي‏آوردند كه: غذاي من مخصوص است و غذاي دانشكده با من سازگار نيست. اما اظهار نمي‏كردند كه چرا از غذاي استادان نمي‏خورند. من علتش را مي‏دانستم. مي‏گفتند: «اين ناهار حق خدمتگزاران است و از بيت المال است. استادان حقوق خوبي دارند. خودشان بروند و از بازار بخرند و بخورند. اين غذا حق ضعفاست.»

گاهي گذرا به آثار و گفته ‏هاي مرحوم مطهري رحمه الله، غيرت ديني و حساسيت او را در مسائل اسلامي بر ما روشن مي‏كند. او در تمام لحظات زندگي‏اش خود را موظف مي‏دانست كه از كيان اسلام دفاع نمايد. در اينجا به نمونه‏ هايي از حساسيت ديني و احساس مسؤوليت در قبال هجوم به ارزش‏هاي اسلامي را در زندگي آن عالم مجاهد مي‏خوانيم: الف) در عرصه ‏هاي فرهنگي آيت ا... خزعلي مي‏فرمايد: «ايشان از نوشته‏ هاي منحرفانه‏اي كه به نام اسلام نشر مي‏يافت، رنج مي‏بردند. در ايامي كه حكم تبعيد مرا صادر كرده بودند و من در گوشه‏اي از كوي كن مخفي شده بودم، ايشان مرا پيدا كردند و به آن جا آمدند و با بزرگواري در آن ايام سخت اظهار محبت كردند. به ايشان گفتم: چه مي‏نويسيد؟ گفتند: درباره بعضي از مطالب غرب‏زده‏ها كه به نام اسلام نشر مي‏دهند. گفتم: من در اين باره چيزي يافته‏ام. با عطش عجيبي سراغ آن را گرفتند. كتاب را به ايشان دادم و با اشتياق آن را گرفتند. بعد گفتم: استاد! اگر عيب‏هايي دارند كه مي‏نويسيد هنري را هم كه دارند بنويسيد تا بدانند منصفيد و خيال نكنند كه مهاجم‏ايد. گفتند: بناي من است كه اگر هنري هم دارند بنويسم ولي، به اسلام دارد حمله مي‏شود، به اسلام دارند ضربه مي‏زنند، به نام اسلام دارد مطالبي گفته مي‏شود كه بر خلاف اسلام است.» ب) حمايت از فدائيان اسلام حمايت استاد مطهري از فدائيان اسلام يكي ديگر از نمونه‏ هاي غيرت ديني اوست. چرا كه فدائيان اسلام تبلور غيرت ديني در عصر رواج فحشا و بي‏بند و باري در رژيم پهلوي بودند. نويسنده محقق آقاي دواني كه از نزديك با روحيات استاد مطهري رحمه الله آشنا بوده است، مي‏گويد: «شهيد مطهري رحمه الله با فدائيان اسلام و افكارشان هماهنگ بود، بارها ا

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 176914
  • تعداد نوشته ها : 228
  • تعداد نظرات : 15
  • X