شهيد مطهري
معرفی وبلاگ
  • شهید مطهری، مرتضی مطهری، استاد شهید مطهری، استاد مرتضی مطهری، استاد شهید مرتضی مطهری، motahari ،morteza motahari
لوگوی دوستان
    شهید مطهری
    موسسه تبیان
صفحات وبلاگ

شهيد مطهري احساس شخصيت و عزت ملي را رمز موفقيت و حيات ملت و نخستين قدم براي حركت و تحول مي‎دانند زيرا تا وقتي اين احساس نباشد، هيچ تلاش و حركتي مفيد و مؤثر نخواهد بود.

در مرحله ديگر، بازگشت به تعاليم اسلامي مهمترين ركن بالندگي و حركت ملل مسلمان است: «قوي‎ترين حربه دفاعي اين انقلاب و مؤثرترين اسلحه پيشرفت آن، ايمان ملت به نيروي خويش و بازگشت به ارزش‎هاي اصيل اسلام است. غرب -منظور تمام ابرقدرت‎ها است- از يك چيز وحشت دارد و آن بيداري خلق‎ مسلمان است... راه اين بيداري، آشنائي با تاريخ و فرهنگ و ايدئولوژي‎ خودمان است.»

در سايه همين فرهنگ اسلامي است كه مسأله جهاد معنا مي‎يابد و به تبلور مي‎رسد. زيرا: «جهاد به‎عنوان دفاع مشروع است... ولي بحث سر مصداق دفاع است، كه مصداق‎ دفاع آيا فقط دفاع از شخص خود، حداكثر از ملت خود است؟ يا دفاع از انسانيت هم دفاع است؟ »

از طرف ديگر توجه به اهداف جهاني اسلام و نگاه جامع به‎ جامعه اسلامي است كه مسأله وحدت مسلمانان را از اهميت ويژه‎اي برخوردار مي‎سازد: «يكي از مزاياي معظم له[مرحوم آيت‎الله بروجردي] توجه و علاقه فراواني بود كه به مسأله وحدت‎ اسلامي و حسن تفاهم و تقريب بين مذاهب اسلامي داشت.» بديهي است مسأله وحدت اسلامي هم از جنبه علمي و فرهنگي ضرورت دارد و هم به لحاظ آفات اختلاف و تفرقه، بايد مورد توجه و يادسپاري قرار گيرد.

منبع : سايت 598.ir
نويسنده اين مطلب در سايت آقاي سيدمحسن طباطبايي

يكي از انحرافات مهم فكري در جوامع اسلامي «شخصي و باطني ساختن دستورات اسلام» بوده و هست. در نتيجه بيداري اسلامي وقتي شكل مي‎گيرد كه به تعبير مقام معظم رهبري: «عنصر اصلي بيداري اسلامي در منطقه، حضور واقعي و عمومي مردم در ميدان عمل و صحنه‎ مبارزه و جهاد باشد، نه فقط با دل و خواست و ايمانشان، بلكه علاوه‎بر آن، با جسم و تنشان.» استاد مطهري در اين زمينه مي‎فرمايد: «اسلام دو هجرت دارد نه يك هجرت، اسلام دو جهاد دارد نه يك جهاد. هر وقت يكي را به بهانه ديگري نفي كرديم از تعليمات اسلام منحرف شده‎ايم.»

منبع : سايت 598.ir
نويسنده اين مطلب در سايت آقاي سيدمحسن طباطبايي

استاد مطهري در كتاب ارزشمند انسان و سرنوشت، مهمترين علت ضعف مسلمانان را در سه محور فكري، اجتماعي و خارجي (كشور‎هاي بيگانه) دسته‎بندي كرده به تحليل و بررسي آن‎ها مي‎پردازند. جالب آن است كه اكثر 19محوري كه براي تحقيق و بررسي معرفي مي‎كنند به اصلاح نگاه و فكر ديني ما مربوط مي‎شود. به‎عبارت ديگر ريشه همه مشكلات «عدم آشنايي مردم با معارف اسلامي» است؛ از اين‎رو با دردمندي تمام، دو سال قبل از قيام 15خرداد فرياد مي‎زد: «ما اكنون‎ بيش از هر چيزي نيازمنديم به يك رستاخيز ديني و اسلامي، به يك احياء تفكر ديني، به يك نهضت روشنگر اسلامي.»

منبع : سايت 598.ir
نويسنده اين مطلب در سايت آقاي سيدمحسن طباطبايي

مكتب نوراني اسلام به‎عنوان يك نظام جامع و منسجم، از جايگاه ويژه‎اي در انديشه شهيد مطهري برخوردار است. «اسلام ديني جامع و همه‎جانبه است، ديني است كه تنها به‎ يك سلسله پند‎ها و اندرز‎هاي اخلاقي و فردي و شخصي اكتفا نكرده است، ديني‎ است جامعه ساز.» و چه زيباست كه اين‎جامعه مورد ادعا، تحققي شگرف و مؤثر در تمدن بشري پيدا كرد «مسلمين دوران عظمت و افتخار اعجاب‎آوري‎ را پشت سر گذاشته‎اند... تمدني عظيم و با شكوه بنا كردند كه چندين قرن ادامه يافت و مشعل‎دار بشر بود، اكنون نيز يكي از حلقه‎هاي درخشان تمدن بشر به‎شمار مي‎رود و تاريخ تمدن به داشتن آن به خود مي‎بالد... ويل دورانت مي‎گويد: اسلام طي‎ پنج قرن، از لحاظ نيرو و نظم و بسط قلمرو و اخلاق نيك و تكامل سطح زندگاني و قوانين منصفانه انساني و تساهل ديني و ادبيات و تحقيق علمي و علوم و طب و فلسفه پيشاهنگ جهان بود.»

اما يك مصلح دردمند هرگز به تمجيد و تعريف بسنده نمي‎كند و درپي كشف و درمان ضعف‎ها و كاستي‎هاست. «طبعا اين پرسش پيش مي‎آيد كه چطور شد مسلمانان پس از آن همه پيشروي و ترقي در علوم و معارف و صنايع و نظامات، به قهقرا برگشتند؟ مسئول اين‎ انحطاط و سير قهقرايي چيست و كيست‎؟ »

منبع : سايت 598.ir

نويسنده اين مطلب در سايت آقاي سيدمحسن طباطبايي

انقلاب اسلامي، پديده غير منتظره اي بود كه تحليل گران، به خصوص متفكران عرصه احيا گري اسلام و مسلمانان را به تامل فزون تر در ابعاد ارتباط با مسلمانان جهان واداشت . زيرا كه اسلام در اين حركت معجز آسا نشان داد كه هنوز آن توش و توان را دارد كه ملتي بزرگ و برخوردار از تاريخ و فرهنگي ديرينه را در جهت بازگشت به دوران سيادت و عظمت خود ياري دهد . در حقيقت انقلاب 57 آينه اي بود كه درستي و نادرستي آيين ها و مراسم ها را نماياند و نيز اسلام و ايمان به خدا و آخرت را برترين انگيزه هاي زنده يك ملت شناساند . از اين رو مي توان گفت، آينده انقلاب با آينده اسلام پيوندي ناگسستني يافته است، هر چند كه بستر رويش آن ايران بوده است . تاثير گذاري اين حركت در طي دو دهه گذشته بر سرنوشت مسلمانان قابل انكار نيست . تفسير و تعبيرهاي ديني، پس از انقلاب اسلامي ايران به گونه ديگري عرضه شد . وطبعا ذهنيت مطلوب و متناسب حقيقت در نسل هاي اسلام معاصر پديد آمده است . استاد مطهري، همواره بر اسلامي بودن انقلاب ايران، اصرار و تكيه داشت و در تحليل رهبري و ترسيم چشم اندازهاي آن، اسلام و فرهنگ و حقوق بر آمده از ميراث نبوي و علوي را خاطر نشان مي ساخت . از ديدگاه وي، ملت ايران به سبب مسلمان بودن، مخاطب امام خميني شده و جايگزيني جمهوري اسلامي را خواسته ملي خويش خوانده اند انقلاب اسلامي يعني راهي كه هدف آن، اسلام و ارزش هاي اسلامي است . (16) نهضت ما واقعا يك نهضت اسلامي بوده است با آن كه نهضت از سويي خواهان عدالت بود و از سويي ديگر در جست و جوي آزادي و استقلال، ولي عدالت را در سايه اسلام مي خواست و استقلال و آزادي را در پرتو اسلام جست و جو مي كرد و به عبارت بهتر نهضت ما همه چيز را با رنگ و بوي اسلامي طلب مي كرد . اين، همان جهت مورد خواست و ميل ملت بود . (17) ارتباط مفاهيم و ايده هاي سياسي - اجتماعي با ايمان و اسلام در نهضت ا

آمار وبلاگ
  • تعداد بازدید : 172503
  • تعداد نوشته ها : 228
  • تعداد نظرات : 15
  • X