مجموع دوران زندگي بشر در سه مرحله خلاصه مي شود: كودكي، جواني، پيري. ايام جواني رسيدن به مرتفع ترين و عالي ترين منازل زندگي است. در ديدگاه جوانان مناظر زيبا و چشم اندازهاي دل پسند، بسيار است، روح بلند جوانان لبريز از آمال و آرزو و سرشار از عشق و اميد است. از سويي ديگر يكي از بزرگ ترين سرمايه هاي هر كشور نيروي انساني آن است و مهمترين نيروي انساني هر كشور را در نسل جوان آن كشور مي توان يافت. قدرت و نيروي جواني است كه ني تواند بر مشكلات زندگي فايق آيد و راه هاي سخت را آسان كند.
آيين مقدس اسلام، يكي از نعمت هاي بزرگ الهي و از سرمايه هاي بزرگ سعادت در زندگي بشر را «جواني» مي داند. در اين باره حضرت علي (ع) مي فرمايد:
«دو چيز است كه مردم قدر و قيمت آنها را نمي شناسند، مگر زماني كه آن دو را از دست داده باشند، يكي جواني و ديگري تندرستي است.»
علامه شهيد استاد مرتضي مطهري يكي از موفق ترين انديشمندان اسلامي بود كه با روحيات و نيازهاي روحي و فكري جوانان آشنا بود. و چون زبان نسل جوان را مي دانست و مي فهميد، پيام اين نسل را مي شنيد و متناسب با نيازهاي جوانان به موقع و به جا به وسيله ي آثار ارزشمندش با آنان ارتباط ايجاد مي كرد.
استاد مطهري با اشاره به اين سخن آموزنده حضرت علي (ع) كه مي فرمايد: «اگر ذهن جوانان ما با مطالب حق پر نشود، با مطالب ناحق پر خواهد شد.» تمام سعي و كوشش خود را نمود تا جوانان را باحقايق اسلام آشنا سازد.